Vores historie

Midt i firserne var der to virksomheder – TeleRent og D:E:R – i Danmark, der via et net af butikker udlejede TV og video direkte til den danske forbruger.

Netop på det tidspunkt gik der en ung mand rundt og tænkte meget over det udlejnings koncept, som disse to virksomheder benyttede sig af. Hvorfor udlejede de dog kun TV/video? Og hvorfor havde de butikker rundt i landet, når disse sikkert var dyre i drift?

Den unge mand, var den dengang kun 21-årige Niels Thorborg, der var i fuld gang med studiet i afsætningsøkonomi i Odense.

Derfor var han naturligvis meget interesseret i handel. Interessen for salg og kundebetjening havde han fået meget tidligere på forældrenes købmandsgård på Vestsjælland. Her havde han i flere år stået bag disken og fået erfaring med hårde hvidevarer, som også var i købmandsgårdens sortiment.

Med denne baggrund og disse tanker fik Niels en idé. Ja, faktisk en rigtig god idé, skulle det vise sig.

Han var helt sikker på, at der også var kunder, der kunne tænke sig at leje vaskemaskiner. Og han var lige så sikker på, at kunderne gerne ville have det nemt og helt enkelt, når der pludselig opstod et behov for at leje en vaskemaskine.

Lang vej til succes

Men vejen hen til en butik kunne både være lang og besværlig for køberne, så Niels tænkte nyt.

Idéen om udlejning af vaskemaskiner pr. telefon blev født. Nu skulle den afprøves – og det blev den - først på hobbybasis. Niels passede sine studier samtidig med, at han udarbejdede annoncer, modtog ordrer på telefonen, leverede, monterede og servicerede.

Meget hurtigt besluttede Niels sig for at skifte studierne ud med den spændende udlejningsforretning på fuld tid.

Derfor blev firmaet VaskRent etableret i august 1985, og tingene tog hurtigt fart. I 1992 skiftede firmaet navn til L’EASY samtidig med, at produktsortimentet blev udvidet væsentligt.

Siden stiftelsen har L'EASY været i kraftig vækst – og er det fortsat. Og det er staben af kolleger, der passer de mange tusinder af kunder også.

Tidslinie

1985
Firmaet starter 1. august under navnet ’VaskRent vaskemaskine-udlejning’. Niels køber en gammel VW transporter, der har været FONA-bil. Den males hvid og er klar til at levere første sending vaskemaskiner: 6 stk. Zanussi Castor C312 med centrifugering på 380 omdrejninger.

Annoncering i Odense Posten, den lokale gratis Ugeavis. Intet lager.

Niels har skolegang om formiddagen, telefonpasning om eftermiddagen og levering om aftenen.

1987
Udvidelse til trekantområdet ved åbning af telefon i Kolding og Vejle. Kørsel fra Odense.

1988
Etablering i Århus i lejet garage. Betjening af studerende. Indkøb af bil nummer 2. Derefter etablering i Aalborg efter samme model.

1991
Opstart i København med en enkelt bil. Montøren var en elektrikerlærling, der stadig havde kræfter efter arbejdstid.

1992
Etablering af professionel bestyrelse. Ændring af firmanavn til L’EASY som led i forberedelserne på markedsføring af andre produktgrupper og på markeder udenfor Danmark.

1993
Kraftig markedsføringsaktivitet med landsdækkende tv-reklamer.

1994
Udvidelse af call center og administration ved flytning til den købte ejendom på Middelfartvej 228.

1995
1. november indgår TV/video også i sortimentet med Nokia produkter.

1998
Start i Sverige. Etablering af egen central. Klargøring i Odense.

1999
1. januar sker omdannelsen til aktieselskab.

2000
Konceptet udvides til også at omfatte salg på afbetaling. Norge forberedes.

2001
Norge starter op på afbetalingskonceptet.

2002
Landsdækkende tilbudsaviser.

2003
L’EASY bliver et teleselskab. I løbet af efteråret flytter L'EASY ind på Østre Stationsvej 3-5.

2005
I maj køber L’EASY Thorn Nordics daværende danske datterselskab D:E:R. Samme år oprettes der en afdeling i Holland.

2006
I november køber L’EASY Thorn-selskaberne i Norge og Sverige.

2007
Niels Thorborg træder ud af den daglige drift og bliver i stedet bestyrelsesformand. Adm. direktør (og tidligere bestyrelsesformand) Jørn Tolstrup tiltræder i februar. Kontantlån bliver nu også en del af L’EASY- og D:E:R-konceptet.

2008
L'EASY har vokseværk og flytter også ind i nabobygningen på Østre Stationsvej. I februar køber L'EASY halvdelen af wupti.com. De sidste THORN butikker i Norge afvikles hen over sommeren. I juni gennemfører L'EASY sin første medarbejdertilfredshedsmåling. De første egne "Peter-montører" kommer på gaden i Sverige.

2009
Niels Thorborg tiltræder igen som adm. direktør pr. 15. august 2009. Afdelingen i Holland lukkes. Finanskrisen sætter sine spor på væksten generelt.

2010
Lagrene i Hobro, Tåstrup, Malmø, Stockholm og Oslo nedlægges og lagerfunktionen samles i Odense. Der etableres en Erhvervs salgsafd. L'EASY holder et brag af en 25 års jubilæumsfest 21. august 2010. 1. november starter L'EASY med at køre for wupti.com.

2011
L'EASY køber aktiemajoriteten i wupti.com og 1. september flytter "Peter" og "Pede" sammen i Odense, idet wupti.com flytter kontoret til Odense.

2012
L'EASY køber "Inspiration" og pr. 1. oktober flytter Inspirations kædekontor til Odense.

2014
Koncernselskabet skifter navn fra L’EASY til 3C Retail - og L'EASY, wupti og Inspiration fortsætter udviklingen som selvstændige enheder under det overordnede koncernselskab.

2015
3C Retail overtager wupti.com 100% i starten af året og wupti.com sælges til Dansk Supermarked hen over sommeren. Året byder desuden på en fantastisk 30 års jubilæumsfest i august. D:E:R relanceres som D|E|R Privat Finans.

2016
3C Retail indleder et salg af Inspiration til Imerco. Salget skal dog godkendes af Konkurrencestyrelsen.

2017

I august sælger 3C Retail Inspiration A/S til Imerco. Salget omfatter Inspiration brandet samt 25 butikker og en webshop. 3C Retail forpligter sig til at etablere en ny landsdækkende livsstilskæde, der skal drives i vores koncern. Pr. 1. november ser butikskæden VÆRSGO lyset med 24 butikker.